Een familieshoot, hoe gaat dat in zijn werk?

Ben je van plan om een fotoshoot bij mij te boeken? Super leuk! Ik kan niet wachten om dit vast te leggen, zodat jij hier nog heel vaak van kan genieten. Maar zo’n fotoshoot, hoe gaat dat precies in zijn werk? Dat leg ik je graag uit in deze blog. Hier lees je wat je mag verwachten van een familieshoot, zodat jij helemaal voorbereid bent voor deze bijzondere shoot.

Een kennismakingsgesprek
Nadat je de familieshoot hebt geboekt, neem ik contact met je op. Ik vind het erg belangrijk om tijdens een kort (telefoon)gesprek wat dingen te bespreken over de opkomende fotoshoot. Zo hoor ik heel graag wat jouw wensen zijn, want: heb je bijvoorbeeld al een locatie in gedachten, of een datum? Ook is het belangrijk dat jouw gevoel goed zit. Als fotograaf ben ik toch even nauw betrokken bij een gezin of familie, het is dan ook belangrijk dat jij je op je gemakt voelt.

Een week voor de shoot
Je wilt natuurlijk goed voor de dag komen tijdens de shoot. Begrijpelijk! Daarom stuur ik je ruim voor de shoot een document toe met daarin een aantal kledingtips. Want welke kleuren komen het mooiste uit op beeld? En gaan we voor printjes of een egale look? Ik help je hier mee op weg.

Tijd voor de shoot!
Het is zover, de dag van de fotoshoot! Jullie staan te wachten op de afgesproken locatie, en wat ziet iedereen er mooi uit. Tijdens een gezellig praatje, lopen we rustig richting de plek waar ik jullie ga fotograferen. Ik geef een aantal tips en tricks (maak soms wat vreemde geluidjes om de aandacht van de kinderen te trekken) en klik er een eind op los! Zit het perfecte plaatje er tussen?

Door naar de tweede locatie of opstelling! Het draait natuurlijk om prachtige foto’s, maar we maken er vooral een fijne herinnering van.

 
Het eindresultaat
Niet lang na de shoot ontvang je per e-mail een voorproefje van de fotoshoot. Al binnen 1 week na de fotoshoot ontvang je de selectie van de beste fotos via Wetransfer, op klein formaat en met logo. Dan wordt het lastig… want hieruit kies jij de foto’s die je graag wilt bestellen. Liever een prachtige afdruk op canvas? Of een mooi fotoalbum waar jullie samen doorheen kunnen bladeren? Ook dat is mogelijk.